Kosten bedrijfsverhuizing

Een verhuizing is altijd een redelijk stressvolle aangelegenheid. Je hele inboedel moet worden ingepakt in verhuisdozen en een verhuiswagen en naar je nieuwe adres worden gebracht. Meestal neem je een paar dagen vrij om de hele verhuizing in goede banen te kunnen leiden, en daarna ga je weer op je werk aan de slag.

Er is natuurlijk ook een andere situatie waarin verhuisd gaat worden en waarbij de tijdsdruk een veel belangrijkere rol speelt. We hebben het in dat geval over een bedrijfsverhuizing. Bij een bedrijfsverhuizing is het van het grootste belang dat jouw bedrijf binnen een dag of twee weer helemaal in de running is. Tijdsverlies is je grootste kostenpost in dit geval. Om alles zo efficiënt mogelijk te laten regelen kan je een bedrijfsverhuizing maar het beste overlaten aan een professioneel verhuisbedrijf voor bedrijven. Een dergelijke organisatie die geheel is gespecialiseerd in het verhuizen van een bedrijf is aangesloten bij een keurmerk, vergelijkbaar met Professionele Project Verhuizers.

Een bedrijfsverhuizing kan een aantal zaken betreffen. Je mag dan denken aan de opslagruimten van een bedrijf maar ook aan de werkplaatsen van een bedrijf. Grote machines die verhuisd moeten worden naar een nieuwe locatie, complete kantoren of instellingen zoals een ziekenhuis of school die moeten verhuizen vallen ook onder de noemer bedrijfsverhuizing.

Wat is de prijs van een bedrijfsverhuizing

Voor een bedrijfsverhuizing valt geen algemeen tarief te noemen. Daarvoor zijn de diverse behoeften immers veel te divers. Wel is het goed om rekening te houden met een aantal factoren die de prijs van een bedrijfsverhuizing bepalen, en om te kijken naar een manier om een deel van de kosten van de bedrijfsverhuizing vergoed te krijgen. We zetten deze zaken dan ook graag voor je op een rij.

Welke situatie Hoeveel verhuizers Extra verhuisservice Totale kosten
Goedkope verhuizing 1 verhuizer n.v.t. Tussen 420 en 585 euro
Efficiënt 2 verhuizers Spullen inpakken Tussen 820 en 970 euro
Groot pand met meer dan 50 m3 inboedel 4 verhuizers Spullen inpakken

Klussen na de verhuizing

Tussen 1320 en 1630 euro

Bij bovenstaand schema gingen we uit van de verhuizing van een klein (kantoor) pand naar een ander pand.

Hoe is de prijs van een bedrijfsverhuizing samengesteld

De prijs van een bedrijfsverhuizing is samengesteld naar aanleiding van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je de verhuizing gaat plannen.

  • Keuze 1: verhuis je alles tegelijk of ga je stap voor stap over. Een verhuizing is stressvol. Niet alleen voor jou als bedrijfsverantwoordelijke maar ook voor de werknemers en eventueel gebruikers/bezoekers van jouw bedrijf. Het is dan ook een goed idee om geleidelijk aan te verhuizen. Eerst verhuis je de ene afdeling, en wanneer dat gedeelte klaar is verhuis je de volgende afdeling. Een dergelijke verhuizing duurt natuurlijk veel langer, maar doordat je personeel veel minder stress ervaart zal je minder problemen hebben.
  • Keuze 2: denk aan verhuistoeslagen in het weekend. Het klinkt heel aantrekkelijk om te verhuizen in het weekend zodat je op maandagochtend je klanten weer van dienst kan zijn. In werkelijkheid zorgt dit voor een behoorlijke stijging van de verhuiskosten. Een verhuisbedrijf zal op zaterdag een toeslag van 25 procent berekenen voor de werkzaamheden, maar op zondag zal zelfs een toeslag van 75 procent worden berekend. Doordeweeks verhuizen is dus het goedkoopste, al zullen je werknemers er wel overlast van hebben. Je kan altijd proberen gebruik te maken van spoedservices doordeweeks. Zo’n spoedbedrijfsverhuizing wordt door veel verhuisbedrijven aangeboden.
  • Keuze 3: Hoe is het kostenplaatje van de verhuizing opgebouwd. Wanneer je wil weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn aan een verhuizing moet je allereerst kijken naar de omvang van je bedrijfsinventaris. Daarnaast moet je kijken naar het aantal verhuizers, verhuiswagens en overig verhuismateriaal wat er nodig is. De voorrijkosten van het verhuisbedrijf zullen worden doorberekend aan jou net zoals een eventuele spoedservice. Een kleine verhuiswagen met een afmeting van 20 m3 kost met bestuurder ongeveer 55 tot 65 euro per uur. Een grote verhuiswagen met een afmeting van 50 m3 kost inclusief de bestuurder 65 tot 75 euro per uur.
  • Keuze 4: laat jij je werknemers of gebruikers zelf meehelpen. Je kan natuurlijk in het geval van de verhuizing van een kantoor het verhuisbedrijf alle kantoorspullen laten inpakken en laten verhuizen naar de nieuwe locatie toe. De kans is dan echter groot dat je werknemers op zoek moeten gaan naar hun persoonlijke bezittingen wanneer het nieuwe bedrijfspand wordt ingericht. Wanneer jij je personeel erbij betrekt en ze bijvoorbeeld ieder hun eigen bezittingen in verhuisdozen laat stoppen kan je ook regelen dat het personeel ieder zijn eigen verhuisdoos naar de nieuwe locatie toe overbrengt. Het klinkt omslachtig maar voor het personeel is het minder stressvol wanneer ze op het nieuwe bedrijfsadres gaan beginnen.

Handige besparingstips

Een bedrijfsverhuizing is een kostbare aangelegenheid, en het is dan ook goed om te weten hoe je een dergelijke verhuizing soepel kan laten verlopen en hoe je kan besparen op de kosten van een bedrijfsverhuizing. We geven je een paar handige4 besparingstips.

  • Laat de fiscus meebetalen. Een bedrijfsverhuizing valt onder de noemer bedrijfskosten. Bedrijfskosten zijn vaak voor het grootste gedeelte af te trekken bij de belastingaangifte Je zal op die manier via je accountant kunnen regelen dat deze teruggaaf niet hoeft te wachten tot het einde van het jaar; je kan een voorlopige teruggaaf van deze kosten regelen met de belastingdienst.
  • Stel een verhuisdraaiboek op. Maak een speciaal draaiboek waarin staat wat de rol is van iedere werknemer en wanneer hij of zij op een bepaalde locatie aan het werk moet. Dit zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een bedrijfsverhuizing is een heel complexe aangelegenheid. De snelste manier om te besparen op een bedrijfsverhuizing is door het opvragen van offertes bij diverse bedrijven. Met één klik op de onderstaande button vraag jij direct een aantal offertes op waarmee je tot wel 40 procent op de totale factuur kan besparen.