Kosten internationaal verhuizen

Een nieuwe woning is een feestelijke aangelegenheid. Vaak ga je ruimer of juist kleiner wonen al naar gelang de situatie van jouw gezin. Het kan echter ook zijn dat je naar het buitenland moet gaan verhuizen. Dit kan zijn omdat je als expat naar het buitenland wordt uitgezonden, maar het kan ook zijn dat je de tijd voor jezelf hebt gekregen omdat je op hogere leeftijd bent en dat je verhuist naar een zonnig land.

In zo’n geval zal verhuizen een situatie zijn waarin er enorm veel op je af komt. Je moet gaan wennen aan een heel andere woonomgeving, en al je spullen moeten naar dat nieuwe adres toe worden verhuisd. Het is in zo’n geval goed om tenminste die laatste zorg toe te vertrouwen aan een internationaal verhuisbedrijf. Een internationaal verhuisbedrijf heeft doorgaans de middelen in huis om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen en daarnaast zullen ze op de plaats van bestemming vaak ook connecties hebben die jou verder kunnen helpen in je nieuwe woonomgeving.

Wanneer jij internationaal gaat verhuizen wil je natuurlijk graag weten hoeveel je dat gaat kosten. Wij hebben die kosten globaal voor je op een rijtje gezet.

Wat is de prijs van een internationaal verhuisbedrijf

Internationaal verhuizen is een heel grote uitdrukking. Hij omvat een verhuizing naar Nederland of Luxemburg, maar ook een verhuizing naar Australië of Miami. Hoeveel een internationale verhuizing gaat kosten is dan ook lastig in geld uit te drukken. Wel zullen we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje zetten zodat jij ziet hoeveel het kost om internationaal te verhuizen met een bepaald vervoersmiddel.

Naar welk land verhuis je Welk vervoersmiddel moet worden gebruikt Hoeveel bedragen de kosten
Marseille (Frankrijk) Een internationaal transport verhuiswagen Tussen 4050 en 5550 euro
Miami (Amerika) Schip Tussen 7550 en 9000 euro
Perth (Australië) Schip Tussen 8050 en 10050 euro

 

De prijzen van de diverse verhuizingen lopen nogal uiteen. Dat komt doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende vervoersmiddelen en doordat er naar verschillende continenten wordt verhuisd. Een verhuizing die per schip plaatsvindt zal gebeuren met behulp van een zeecontainer. Hier wordt jouw inboedel in vervoerd. Het inladen kan gebeuren in de haven, maar er kan ook worden gekozen om de zeecontainer bij jouw huis al in te laden en deze vervolgens naar de haven toe te transporteren. De inboedel bedroeg in de 3 bovenstaande gevallen 40 kubieke meter, de afmeting van een zeecontainer is tot 67 kubieke meter.Globaal is de verdeling als volgt te maken: 30 procent is voor laden, 30 procent is voor lossen en 40 procent is voor het vervoer.
De kosten van een internationale verhuizing lopen snel op. Er is een manier om deze kosten enigszins te drukken:

  • Heb jij veel spullen maar heb je die op je nieuwe adres niet allemaal nodig, dan kan het lonen om deze spullen te verkopen op een verkoop- of veilingsite. Op die manier ben je niet alleen een deel van je oude inboedel kwijt; je krijgt er een leuk bedrag voor terug waarvoor je op je nieuwe adres weer nieuwe spullen kan kopen.
  • Vertrek je naar een land als Amerika, overweeg dan om je elektrische apparatuur grotendeels te verkopen. Jouw Europese apparatuur heeft doorgaans een andere stekker en vermogen nodig. Je zal er in het buitenland weinig aan hebben tenzij je met allerlei omvormers aan de slag wil gaan.

Hoe is de prijs van een internationaal verhuisbedrijf opgebouwd

De prijs van een internationaal verhuisbedrijf komt tot stand door een aantal keuzes die jij maakt bij een internationale verhuizing. We zetten die keuzes voor jou op een rijtje.

  • Keuze 1: Hoe groot is je inboedel. Het klinkt logisch; hoe meer spullen je meeneemt, hoeveel meer je moet betalen voor je verhuizing. Heb jij net wat meer spullen dan er in een verhuiswagen van 50 kubieke meter of een zeecontainer van maximaal 67 kubieke meter past; probeer dan zelf wat spullen te vervoeren. Dit kan natuurlijk alleen wanneer je binnen Europa verhuist.
  • Keuze 2: welk vervoer kies je. Een internationaal verhuisbedrijf zal altijd uitgaan van de goedkoopste transportmogelijkheid. Een verhuiswagen binnen Europa op het vaste land is het goedkoopste. Verhuis je naar een ander continent dan wordt er standaard gekozen voor vervoer op een schip. Dit is omdat deze manier veel goedkoper is dan vervoer met een vliegtuig. De afstand die het schip moet afleggen naar een plaats als Perth of Miami is echter relatief gezien maar iets langer omdat over het water efficiënter kan worden gereisd. Vervoer over het water heeft als groot nadeel dat het relatief lang duurt. Bij een verhuizing naar Perth zijn je spullen 7 weken onderweg. Vliegen is een stuk duurder, maar ook veel sneller.
  • Keuze 3: Welke verzekering kies je. Het risico is groot dat er wat met je spullen gebeurt tijdens een internationale verhuizing. Daarom moet je altijd controleren of je verzekering goed op orde is voor je spullen in een vrachtwagen of zeecontainer worden geladen. Dekt jouw inboedelverzekeraar deze kosten niet, dan kan de internationaal verhuizer deze verzekering in orde maken. De kosten van deze verzekering zullen 1 a 2 procent van de waarde van jouw inboedel bedragen.

Handige bespaartips

Een internationale verhuizing is een kostbare aangelegenheid. Daarom geven we je nu een paar interessante bespaartips waar jij je voordeel mee kan doen.

  • Neemt jouw inboedel maar een deel van de zeecontainer in beslag, overleg dan of je de kosten van de zeecontainer kan delen met iemand anders die ook spullen naar dat betreffende land wil verzenden. Op die manier wordt de zeecontainer maximaal beladen, en je betaalt maar de helft van de kosten.
  • Verhuis je vanwege je werk; dan kan je werkgever een gedeelte van de verhuiskosten vergoeden. Deze onbelaste verhuisvergoeding kan maximaal 7750 euro bedragen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Internationaal verhuizen is een dure aangelegenheid. De snelste manier om hierop te besparen is door offertes op te vragen. Op deze manier weet jij zeker dat je direct tot wel 40 procent bespaart op je verhuiskosten. Met één klik op de onderstaande button krijg jij meerdere offertes in je mailbox.