Kosten verhuisfirma

Een verhuizing is heel arbeidsintensief. Het feit dat je een nieuwe woning hebt gevonden is natuurlijk een heel feestelijk iets, maar het gedoe eromheen, het inpakken van je inboedel en het overbrengen van al je spullen naar het nieuwe huis toe is behoorlijk bewerkelijk. Veel mensen zien er dan ook tegenop om te gaan verhuizen en kiezen ervoor om een verhuisfirma in te huren. Op zich is dat een prima idee. Met een verhuisfirma geef jij namelijk al het zware en vervelende werk tijdens een verhuizing uit handen. Daarnaast weet je heel zeker dat jouw kostbare en breekbare spullen de hele verhuizing heelhuids zullen doorstaan. Jij hebt op die manier alleen nog werk te doen bij het behangen en schilderen in het nieuwe huis, en de eindschoonmaak doen in je oude woning.Zo’n verhuisfirma inhuren klinkt als een tamelijk prijzige aangelegenheid. Op zich valt het echter in de praktijk wel mee. Verhuisbedrijven moeten onderling ook concurreren en daarom zullen ze alles doen om de prijs voor jou zo laag mogelijk te houden. De prijs is opgebouwd uit een aantal factoren en die zullen we ook voor je benoemen.

Wat is de prijs van een verhuisfirma

Wanneer je een verhuisfirma gaat inhuren is het goed om een officieel erkende verhuizer in te huren. Deze moet namelijk voldoen aan een aantal eisen om dit keurmerk te krijgen. De prijs van een verhuizing is vooral afhankelijk van het aantal vierkante meters wat jij aan inboedel hebt in je woning. We geven je een indicatie van het aantal vierkante meters inboedel en de kosten van de verhuizer die daarbij horen.

Welk type woning Hoe groot moet de verhuiswagen zijn Hoeveel zijn de kosten
Tweekamer of driekamer appartement Verhuiswagen van 20 vierkante meter met 1 verhuizer Per uur ongeveer 70 euro
Vrijstaande woning of rijtjeshuis Verhuiswagen van 50 vierkante meter met 1 verhuizer Per uur ongeveer 80 euro

 

De kosten van een verhuisfirma vallen dus op zich wel mee, maar je kan de kosten nog voor een deel drukken:

  • Doe het zelf of schakel vrienden in. Zelf je spullen uit het huis halen en voor de verhuiswagen neerzetten zodat de verhuizer ze kan inladen en meenemen scheelt wellicht tijd. Denk er alleen wel aan dat kostbare meubels voorzichtig moeten worden meegenomen of gedemonteerd voordat ze in de verhuiswagen gaan.

Hoe is de prijs van een verhuisfirma opgebouwd

De prijs van het inhuren van een verhuisfirma is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij kan maken wanneer je hun diensten gaat inhuren. We hebben de keuzes voor jou op een rij gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw woning. Het verschil per uur ligt vooral aan de afmeting van je woning. Een huis met een inboedel van 50 m2 is duurder dan een huis met een inboedel van 20 m2 om te verhuizen.
  • Keuze 2: Heb je extra verhuizers nodig. Wanneer jij extra verhuizers wenst in te huren kost dit 30 euro per uur per verhuizer extra. De twee verhuizers hebben echter samen minder tijd nodig om jouw spullen over te brengen dus die kosten haal je er vaak wel weer uit.
  • Keuze 3: Hoeveel kilometers moet je maken. Veel verhuisbedrijven rekenen vanuit hun eigen regio of de regio vanaf jouw huis. Ze gaan dan uit van de eerste 20 kilometer die bij hun tarief zitten inbegrepen. Rekent een verhuisbedrijf landelijk dan kan dat standaard tarief 50 tot 100 kilometer zijn. Moet er echter een grotere afstand worden afgelegd, dan zal er een kilometertarief van tussen de 50 cent en 1 euro per extra kilometer worden berekend.
  • Keuze 4: Heb je nog extra wensen. Een verhuizing kan je zo comfortabel maken als je zelf wil. Zo kan je via de verhuizer een aantal extra hulptroepen inroepen:
  • De handyman. Deze handyman kost 40 euro per uur en zal jouw meubels demonteren en monteren, je tv instellen, schilderijen en spiegels etc ophangen, en hij kan zelfs helpen bij reparaties en schilderwerk.
  • De inpakker. Een inpakker kost 40 euro per uur. Hij pakt je hele inboedel voor je in, en garandeert een goed resultaat.
  • De lift assistentie. Verhuis je van of naar een woning op een hogere verdieping dan kan je een lift assistentie inhuren waardoor je geen spullen door een trappenhuis hoeft te slepen. De lift assistentie kost 70 euro per uur.
  • Een piano transport. Heb je een piano, dan wil je natuurlijk dat deze goed wordt vervoerd. Dit gebeurt met de grootste zorg in een apart voertuig en kost 200 tot 300 euro. Het verhuisbedrijf regelt tijdens het vervoer de verzekering van de piano.
  • Een parkeervergunning. Is er in de gemeente een parkeervergunning nodig, dan regelt de verhuisservice deze. Je betaalt afhankelijk van de kosten van de gemeente tussen 20 en 30 euro.
  • Een inboedelopslag. Kom je na de verhuizing ruimte te kort of kan je nog niet definitief in je nieuwe woning, dan kan je gebruik maken van een opslag. Dit kost 95 euro voor een opslagbox van 30 kubieke meter.

Handige bespaartips

Een verhuizing kan behoorlijk in de papieren lopen. We geven je een paar handige bespaartips.

  • Regel zelf je verhuisdozen. Is er onlangs iemand in jouw omgeving verhuisd? Informeer dan of diegene nog verhuisdozen heeft. Ook op een vraag-en aanbod internetpagina kan je vaak gratis verhuisdozen vinden bij een particulier.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een verhuisfirma door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button ontvang jij meerdere offertes in je mailbox waarmee jij je voordeel kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.