Kosten zakelijk verhuizen

Vandaag de dag trekt de economie weer aan. Jij als ondernemer voelt dat waarschijnlijk direct, want je bedrijf floreert weer als nooit tevoren. Je krijgt weer meer klanten dan je in het verleden had, en het kan dan ook zomaar nodig zijn dat jij je werkzaamheden moet gaan uitbreiden. Bij meer werkzaamheden hoort voor veel bedrijven ook een groter bedrijfspand. Zo’n zakelijke verhuizing is iets waar je als ondernemer natuurlijk aan de ene kant enorm gelukkig van kan worden. De zaken gaan immers goed, en een nieuw – ruimer – bedrijfspand biedt jou meer gelegenheid om je werk goed te kunnen doen. Aan de andere kant zullen ondernemers moeilijk kijken wanneer het aankomt op de verhuizing zelf. Deze verhuizing zelf is namelijk doorgaans behoorlijk omslachtig. Een nieuw pand vinden is al een lastige klus, en de verhuizing er naartoe is helemaal een operatie.
Het is om die reden dat ondernemers wordt afgeraden om zelf een zakelijke verhuizing te organiseren. Het advies wordt vanuit allerlei hoeken gegeven om een zakelijke verhuizing uit handen te geven. Op deze manier weet je als ondernemer zeker dat er geen enkel facet van de hele verhuizing wordt vergeten, en dat iedereen na de verhuizing weer fris op de nieuwe locatie aan de slag kan gaan.
Een zakelijke verhuizing brengt naast een behoorlijke organisatie ook een flinke kostenpost met zich mee, en over de hoogte van de kosten van zakelijk verhuizen vertellen we je nu dan ook graag wat meer.

Wat is de prijs van een zakelijk verhuisbedrijf

Een zakelijk verhuisbedrijf inhuren is een verstandige stap wanneer je een dergelijke verhuizing voor de boeg hebt. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel dit ongeveer gaat kosten. We zetten dit dan ook graag voor je op een rijtje. Wanneer je een zakelijk verhuisbedrijf gaat inschakelen wordt er vaak een kostenberekening gemaakt aan de hand van de grootte van jouw bedrijf. Er wordt per kubieke meter gerekend wanneer er een prijs wordt vastgesteld. De richtprijs per kubieke meter bedrijfsruimte om te verhuizen is ongeveer 20 tot 25 euro. Voor die prijs wordt de totale logistieke operatie voor jou geregeld.We zullen nu een praktijkvoorbeeld geven van een zakelijke verhuizing en het bijbehorende kostenplaatje.

Welk type zakelijke verhuizing betreft het Wat zijn de benodigdheden voor deze verhuizing
–          50 werkplekken

–          Per persoon 10 verhuisdozen

–          Vergaderruimte plus eventueel een keuken

–          3 verhuiswagens van ieder minimaal 50 kubieke meter’

–          2 verhuisliften

–          8 man verhuispersoneel

–          Totaal 1 werkdag

Totale omvang van het bedrijf is 300 kubieke meter Kostprijs totaal ongeveer 6000 euro

 

Waarom verkies je een zakelijke verhuizer boven een particuliere verhuizer; deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. De verhuizers moeten een compleet andere inboedel meeverhuizen. Omdat hierbij bedrijfsgegevens in beeld zijn, alsmede persoonlijke gegevens, moeten de medewerkers van het zakelijke verhuisbedrijf een integriteitsverklaring afgeven. Daarnaast worden er ook hogere eisen gesteld aan het vakmanschap.Een particulier verhuisbedrijf voor een lager tarief inhuren is dus een mogelijkheid maar dit is absoluut niet aan te raden.

Hoe is de prijs van een zakelijke verhuizing vastgesteld:

Hoeveel jij betaalt voor de uiteindelijke zakelijke verhuizing wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die je maakt. Deze keuzes hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Keuze 1: de inventaris van je bedrijf. De afmeting van de inventaris van je bedrijf is de belangrijkste factor bij het kostenplaatje van een bedrijf. Een klein bedrijf wat in totaal slechts 20 werkplekken heeft en geen vergaderruimte kost minder dan een groter bedrijf met minimaal 50 werkplekken om te verhuizen. De kosten voor het totale aantal kubieke meters zullen in dat laatste geval veel hoger zijn.
  • Keuze 2: huur je extra verhuizers in. Een verhuizing moet natuurlijk vlot verlopen bij een bedrijf; je wil immers zo min mogelijk stilstand hebben bij je bedrijf; de continuïteit moet gewaarborgd blijven. Het is dan ook een goed idee om meer verhuizers in te schakelen via het verhuisbedrijf. Op deze manier wordt de hele klus binnen een dag geklaard, wordt de apparatuur voor je aangesloten en is je bedrijf de volgende dag alweer klaar om aan het werk te gaan.
Welke dienst huur je in Wat is de gemiddelde kostprijs van deze dienst
Een professionele verhuizer, per persoon Ongeveer 45 euro per uur
Een verhuiscoördinator die het hele draaiboek opstelt en bijhoudt tijdens de verhuizing Ongeveer 75 euro per uur

 

  • Keuze 3: worden er voorrijkosten berekend. Je kan een willekeurig landelijk opererend verhuisbedrijf inschakelen voor de verhuizing, maar dit bedrijf zal voorrijkosten per kilometer aan je berekenen. Wanneer jij verhuist over een grote afstand met je bedrijf zal dit bedrag aan voorrijkosten al snel oplopen. Verstandiger is het dan ook om de diensten van een lokaal zakelijk verhuisbedrijf in te huren wat zo min mogelijk voorrijkosten zal berekenen. Je hebt hierdoor al het grootste bedrag bespaard op je totale afrekening van de zakelijke verhuizing.
  • Keuze 4: huur je nog aanvullende verhuisdiensten in. Een zakelijk verhuisbedrijf biedt jou altijd de mogelijkheid van extra verhuisdiensten voor jouw bedrijf. Door het uit handen geven van deze werkzaamheden hoef jij niet direct je eigen personeel extra aan het werk te zetten, en ook de technische dienst hoeft geen overuren te draaien na de verhuizing.
Extra verhuisservice Wat is de gemiddelde kostprijs
Archiveren voor jouw bedrijf Ongeveer 45 euro per persoon per uur
Monteren en/of demonteren van inventaris Ongeveer 45 euro per persoon per uur
Handyman dienstverlening voor o.a. aansluiten apparatuur Ongeveer 50 euro per persoon per uur

 

Praktische bespaartips

Een zakelijke verhuizing is een operatie die al snel in de papieren kan lopen. We geven je dan ook een paar praktische bespaartips.

  • Laat de belastingdienst meebetalen. Een zakelijke verhuizing valt onder de noemer bedrijfskosten. De belastingdienst zal dan ook moeten meebetalen aan deze verhuizing ion de vorm van een belastingteruggave.
  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op je zakelijke verhuizing. Door één klik op onderstaande button ontvang je vrijblijvend een aantal offertes in je mailbox waardoor je tot wel 40 procent kan besparen op de totale rekening.